Разработка платного шаблона Joomla

Zgodovina festivala

13. GorA RockA uspešno zaključena.

Na Šentviški planoti se je, 2. julija 2017, odvil 13. dobrodelni festival GorA RockA, ki je na oder privabil različne nastopajoče zasedbe iz Slovenije in tujine.

Za nepozabno glasbeno doživetje, so v treh glasbenih večerih, poskrbeli S.A.R.S., Magnifico, Šank Rock, Vlado Kreslin in Mali bogovi, Tabu , HELP! A Beatles tribute band, San Di Ego, Stray train, Leonart, Captain Morgan's Revenge, Bluesback, Rock Arena, Ansambl Ikebana in Dj Janko.

Da festival GorA RockA raste iz leta v leto, je dokaz tudi vsako leto večji oder, boljša in pestrejša tehnika, kulinarična ponudba in ostale obfestivalske aktivnosti. Pester dnevni program je poskrbel za obilo športnih tekmovanj in družabnih iger, posebej dobro pa je bila sprejeta stand up predstava.

Trije koncertni večeri, več kot 250 prostovoljcev, ki so skupaj opravili več kot 7500 prostovoljnih ur in dobrodelnost. To je tisto, kar dela Goro rocka drugačno. Izkupiček letošnjega festivala bodo organizatorji namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, obnovi športne dvorane PŠ Šentviška Gora in nakupu defibrilatorja.

Vse to so razlogi, da so poslušalci Vala 202, vodjo festivala Jerneja Kendo, danes izbrali za ime tedna. Hvala vsem obiskovalcem in vsem vam, ki festival podpirate!

 

12. GorA RockA spisala nove mejnike!

"12. izvedba festivala GorA RockA uspešno zaključena. Odbit četrtek, nor petek in udarna sobota. Tresla se je gora, špilal se je rock."

Šentviška planota je poskrbela za nepozabno kuliso in vsem zbranim na dvanajstem festivalu GorA RockA ponudila vse tisto, kar dela ta festival tako edinstven.

Več kot 150 prostovoljcev je pripravilo pravi rokerski praznik, ki so ga zaznamovali odlični koncertni večeri in zabavno dnevno dogajanje. STEVE 'N' SEAGULLS, HAMO & TRIBUTE2LOVE, SUPER ACTION HEROES, in Q2O, so v četrtek poskrbeli za odbit uvod, SIDDHARTA, MI 2, ADAM, ANSAMBL IKEBANA in PRELUDE so dodali energijo za nor petkov večer, S.A.R.S., BIG FOOT MAMA, I.C.E., SKEEBEEP in LEŽEČI NEBOTIČNIK, pa so udarno zaključili glasbeni del festivala.

GorA RockA dokazuje, da lahko prostovoljstvo in dobrodelnost povežeta ljudi, skrb za sočloveka in skrbnost pa sta zagotovili, za vsesplošno razumevanje in pozitiven pogled v prihodnost. GorA RockA ni samo glasba, GorA RockA ni samo pestro dnevno dogajanje, GorA RockA ni samo eden najboljših festivalov v Sloveniji... GorA RockA pomeni način razmišljanja in GorA RockA pomeni skupnost več tisoč ljudi, ki razmišljajo dobro in pozitivno.

Hvala, vsem. Hvala, ker podpirate #rockamdobrodelno!

 

ENAJSTA IZVEDBA DOBRODELNEGA FESTIVALA ODMEVNO ZAKLJUČENA

Od 26. junija do 28. junija, se je na Šentviški planoti odvijal že 11. dobrodelni festival GorA RockA. Festival je v treh festivalskih dneh obiskalo več kot 10.000 obiskovalcev željnih zabave

Prostovoljci, ki skrbijo za organizacijo dobrodelnega festivala GorA Rocka dokazujejo, da se da s trdim in dobrim delom uspeti in družbi aktivno pomagati pri doseganju ciljev za boljši jutri. Da se pri vsem skupaj še zabavajo, pa je vse še toliko bolje. GorA RockA je odmeven dogodek, ki je v ta idilični delček Slovenije pripeljal že skoraj vse največje slovenske in nekaj tujih rock zasedb.

Letos so na festivalu nastopile zasedbe: PARNI VALJAK, ŠANK ROCK, DIVLJE JAGODE, ZMELKOOW, ZAKLONIŠČE PREPEVA, HAPPY OL'MCWEASEL, BOHEM, HELP!, ANTIOKSIDANTI, ZGREŠENI PRIMERI, JACKSON in ANSAMBL IKEBANA.

Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen lokalni skupnosti, posameznikom in dobrodelnim ustanovam. Celoten letošnji izkupiček festivala bodo namenili podpori projekta Botrstvo v Sloveniji (6000 €) in obnovi športne dvorane PŠ Šentviška Gora (9141,82 €).

Zelo posebno pa festival in občutke na festivalu opisuje zapis Matica, pevca skupine Bohem, ki ga je objavil na svojem Facebook profilu: »To kar je blo pa dons na Gori Rocka, to je pa vredno omembe. Pustmo, da je to najboljš organizacija v SLO, kjer ima vsak izvajalec svoj šotor(paviljon) in pustmo to, da imaš kartico na band za pijačo/jedačo in ko se sprazni jo kr čudežno nafila nekdo, ter nenormalna prijaznost prostovoljcev, bistvo vsega je to, da take energije pod odrom nisem čutil že 5 let. Neverjeten odziv, neverjetna publika in neverjetni organizatorji! Na Gori Rocka hočem še igrat! Hvala vsem, predvsem pa vam, številčna publika, dali ste mi energijo, nenormalno energijo, da smo lahko speljali koncert, kot smo si ga zamislili. Hvala prijatelji!!!:)«

Organizatorji se ob zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. Na snidenje na dvanajstem festivalu GorA RockA.

 

REKORDNA DESETA GORA ROCKA. SAMI MEJNIKI.

Od 27. junija do 29. junija, se je na Šentviški planoti odvijal že 10. dobrodelni festival GorA RockA. Festival, lansko leto se ga je udeležilo 8.000 obiskovlacev, je letos zabeležil nov rekord, saj se je čez vikend na festivalu zabavalo več kot 10.000 žurerjev.

Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson, The Drinkers, Tide, Kiss forever band, Q2O in Ansambl Ikebana so poskrbeli za nepozabno vzdušje na enem najbolj priljubljenih festivalov v Sloveniji.

Za pestro dnevo dogajanje na festivalu in na kopališču na Slapu ob Idrijci so tudi letos skrbeli člani KUDa Cerkno. Obiskovalci so se lahko čez dan udeležili različnih dnevnih aktivnosti, ki so bile letos še dodatno razširjene.

 Letošnje leto je festival obiskalo rekordnih 10.000 obiskovalcev, ki so v prekrasnem okolju, ob ugodnih cenah in gostoljubju domačinov, z zabavo in dobro voljo poskrbeli tudi za dobrodelnost. Organizatorji so se odločili, da bodo letošnji izkupiček festivala namenili projektu Botrstva v Sloveniji in lokalni skupnosti.

 Najbolje pa dogajanje in potek festivala povzamejo spodnji komentarji obiskovalcev: "Hvala GorA RockA za the best žur ever.", "Tu bi loh kmot včkt na let nredl, res je bl top šit.", "Hvala lepa za fenomenalen žur, organizacija je bila res dobra, pohvalti moram pa tudi varnostnike.", "Zakoooon!! Ni bolšega žura. Predlagam, da podalšate festival kar za ceu tedn.", "Hvala za nepozabn žur, super ste!!!", "Ta Gora roka je ubitačna.", "Res špica je blo! Od organizacije, do osebja, varnostnikov. Res odlično! Bravo.", "Zakon blo, se vidmo drugo leto."

 Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji.

 

GORA ROCKA 2013 ZOPET REKORDNA

Od 21. junija do 23. junija, se je na Šentviški planoti odvijal že 9. dobrodelni festival GorA RockA. Geslo festivala, »tresla se bo gora, špilal se bo rock«, je tudi tokrat odmevalo v tej idilični pokrajini na severozahodu Slovenije. Festival je letos zabeležil rekorden obisk, saj se je v treh dneh festivala udeležilo več kot 8000 obiskovalcev.

Siddharta, Tabu, Mi2, Don Mentony Band, Happy Ol' McWeasel, Avven, Justin's Case, Sláinte ol' friend, Wild crew, Chained pistons in Devils bridge so poskrbeli za nepozabno koncertno vzdušje, ki se je nadaljevalo tudi v dnevnem dogajanju, ki so ga zaokrožili turnir v nogometu, turnir v odbojki, lokostralstvo, kulturna predstava, impro liga, metanje lesenega mobitela, hitrostno pisanje sms-a, osvežitev v bazenu in izbor za miss vodnih balončkov.

Posebno pozornost je bil deležen nočni koncert dvojca iz skupine Mi2, ki sta pod šotorom pričarala odlično atmosfero in tako upravičila predvidevanja organizatorjev o nepozabnem presenečenju.

Vreme je bilo organizatorjem in obiskovalcem več kot naklonjeno. Festival, ki je znan po prekrasni lokaciji in dobri volji gostiteljev je znan tudi po svoji dobrodelnosti. Tokrat bo celoten izkupiček festivala namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota.

Obiskovalci, nastopajoči in organizatorji nestrpno pričakujejo naslednje leto in s tem jubilejno Goro rocka. Zagotovo se bo tresla gora in se bo špilal rock!

 

USPEŠNO ZAKLJUČENA GORA ROCKA 2012 

Od petka, 22. 6. do nedelje, 24. 6. 2012, je na bo Šentviški planoti v Občini Tolmin, potekal že 8. festival GorA RockA, za katero organizatorji trdijo, da se »zaradi špilanja roka trese kar gora«! Letošnji festival je postregel s kar nekaj presežniki, tako v glasbenem smislu, kot tudi glede na obisk. Letos je kar 7.000 obiskovalcev navduševala glasba številnih vrhunskih domačih in tujih rock skupin:, kot so Prljavo kazalište, Pankrti, Niet, Mi2, Let3, Zablujena generacija, Zmelkoow, Banditi, After Burn, Clade, Backstage in Hollywood Rose (G N'R tribute skupina). 

Vreme je bilo več kot naklonjeno organizatorjem, zato so lahko tudi zaradi tega brezhibno izpeljali letošnji festival. Festival, ki je znan po prekrasni lokaciji, dobri volji domačinov, ki dobesednoceloten izkupiček festivala namenijo za dobrodelnost – letos za nakup defibrilatorja za zdravstveni dom Tolmin -, seveda pa tudi po zelo ugodnih cenah za obiskovalce, zastonj zajtrku in številnih družabnih športnih in drugih igrah.

Čez dan so se obiskovalci lahko udeležili različnih dogodkov, ki so potekali pod šotorom, na športnem igrišču in izven prireditvenega prostora festivala. Dnevno dogajanje na letošnji Gori Rocka je obiskovalcem ponujalo vse od družabnih iger, nogometa in odbojke na mivki, prek lokostrelstva do adrenalinskega presenečenja. Na festivalu je bila prisotna tudi impro skupina, ki je poleg nastopanja poskrbela tudi za delavnice.

Organizatorji so bili zelo zadovoljni z obiskom, posledično pa tudi z izpeljavo dobrodelne akcije, saj je letošnji obisk presegel vsa pričakovanja. V dveh koncertnih večerih je festival GorA RockA obiskalo kar več kot 7.000 mladih željnih zabave in dobre volje, kar je tudi glavni namen festivala. Dobra volje je najbolja, tudi ko se trese gora zaradi – rocka! 

 

REKORDNA GORA ROCKA 2011 USPEŠNO POD STREHO!

Dva večera rocka, dva dneva zabave, iger, predvsem pa dobre volje! Da, tako bi lahko opisali dogajanje od 24. do 26. junija na Šentviški planoti. Predvsem zaradi festivala GorA RockA, seveda...

V dveh dneh, v katerih se je na festivalu zvrstilo več kot 3500 obiskovalcev, je bilo na odru slišati veliko dobrih skupin, kot Elvis Jackson, Big foot mama, Tabu, Nude, Happy Ol' McWeasel, Adam, Shyam in Avven. Med prvimi so v soboto nastopile tudi tri zasedbe iz natečaja za neuveljavljene skupine: Co.Da, Jawbreaker in Antioksidanti. Obiskovalci festivala so kot zmagovalca ovenčali skupino Jawbreaker, ki je za nagrado prejela 8 ur snemanja v studiu Vala 202, ter izdelavo spletne strani in videospota, oboje v vrednosti po 1000 eur.

GorA RockA je cvetela tudi čez dan. Obiskovalci so poskrbeli, da je bilo pestro na nogometnem igrišču, na igrišču za odbojko na mivki, ter napeto ob upanju na zmago pri namiznih igrah. V prijetnem sobotnem dopoldnevu ter popoldnevu je bilo tudi sonce naklonjeno - za tiste, ki so ga izkoristili za športno aktivnost, ali sončenje pred šotorom v nabito polnem kampu... Večeri pa kot naročeni za odlične koncerte in žuranje vse tja do jutranjih ur - ob glasbeni zasedbi Suho cvetje, in striptizu, ki je poskrbel predvsem za moško populacijo.

Veseli smo, da nam je zopet uspelo doseči naš dobrodelni cilj. Naj vas spomnimo, skupaj smo zbirali denar za Enoto reševalnih psov v Tolminu, obnovo krajevnih poti na Šentviški planoti, ter izgradnjo avtobusnega postajališča na Prapetnem Brdu.

Letošnje leto nam je prineslo mnogo novosti. Obiskovalci so se na festival lahko pripeljali z glasbenim vlakom Slovenskih železnic. Za tiste, ki so noči preživeli v kampu je bilo poskrbljeno z brezplačnim zajtrkom in kosilom, ki so si ga lahko privoščili za vsega 3€. Korak naprej je bilo ozočenje, razsvetljava in oder, ki so ga hvalili vsi nastopajoči.

Vsekakor gre največja zahvala obiskovalcem, zaradi katerih vsako leto znova dobimo zagon za naslednje projekte.

 

GORA ROCKA 2010 - VEČDNEVNO BLISKANJE IN GRMENJE?  NE, GORA ROCKA 2010!

Prav ste slišali. Vremenarji so v dneh med 24. in 27. junijem 2010 napovedali obsežno fronto, ki je obšla Šentviško planoto, ter nanjo spustila grom kitar, dež aplavzov in veter navdušenja.

GorA RockA se je odvijala že šestič, da pa ni bilo vse kot ponavadi in da je bil izziv še večji, smo festival podaljšali še za en dan. Pred vsemi so bili torej trije dnevi rocka na GR 2010.

Že v četrtek, 24. 6. 2010, so prvi ljubitelji spanja na prostem lahko postavili svoje šotore, nato pa se je začela rock invazija, ki ni bila sestavljena samo iz domačih skupin, ampak tudi zasedb iz tujih držav. Velik je bil tudi odziv na natečaj za mlade, še neuveljavljene skupine, ki so si želeli nastopati na Gori RockA.

Za dobrodelne namene je šel tudi tokratni izkupiček festivala. Da pa ni bila GorA RockA aktivna samo v večernih urah, smo organizatorji poskrbeli, da se je dogajalo tudi čez dan. Za dnevno dogajanje so bili prvič zadolženi člani KUD-a Cerkno, ki so pripravili tekmovanje v impro ligi ter iskanju talenta – in to v čudovitem ambientu Šentviške planote na obrobju smaragdnega in adrenalinsko nabitega Posočja.

Nastopajoči na GR 2010:

  • Četrtek, 24. junija: Tomoroow, Wild child, MIT, Bakan rock gang, Eclypse, Tinkara Kovač, Eternity
  • Petek, 25. junija: Noordung band, Phuel, Carry All (ITA), Toxic Heart, Vatra (HR), Rudi & The Cool Vibes, Aperion, Not 'n' Vun, Feedback.
  • Sobota, 26. junija: Gringo, Barehanded, Šundr, Amity in Fame (AUT), Hollywood rose (HUN), LastDayHere, Dan D, Requiem, Zadnja plat

 

GORA ROCKA 2009 – Razgrela tudi najbolj hladne

Na Šentviški Gori se je od 26. 6. – 28. 6. 2009 ponovno treslo. Prišel je namreč junij, mesec v katerem je GorA RockA že večkrat prijetno presenetila. Tokrat pa se je vrnila s še večjim zagonom, obilico energije in ciljem, da ljudem zagotovi nepozaben žur in fantastičen koncert. Peti tovrstni koncert je prvič v svoji zgodovini obsegal dva večera koncertov.

Petek 26. 6. 2009 se je predvsem za organizatorje hitro približeval. GorA RockA je s številnimi plakati, letaki ali oglasi na radiu bučno napovedovala svojo ponovno vrnitev. In prišel je. Prizorišče se je počasi začelo polniti z vedno več ljudmi, organizirani so bili tudi večkratni prevozi iz Tolmina. Oder je dodobra ogrela mlada domača skupina Wild child, sledila jim je P.I.T.A. (Pain in the ass). Mrak se je že spustil na zemljo, vendar na žalost ne le mrak – obiskovalci so namreč občutili tudi dežne kaplje. Ampak se niso dali motiti. Naprej so prisluhnili zvokom Elabande, za njo pa se je na odru pojavila vsem dobro znana Zablujena Generacija in pošteno razvnela občinstvo ter jih pripravila na prihod skupine Elvis Jackson ob kateri je le malokdo ostal ravnodušen. Prav nič slabše se ni odrezala skupina AC/DC Cover band, ki je navdušila vse oboževalce dobro znanih AC/DC. Kot zadnja v petek je nastopila skupina Ikeebo in tako se je prvi dan festivala končal. Zabava se je seveda še nadaljevala, obiskovalci se niso branili niti zabave v luži, ki je bila na tokratni Gori Rocka zaradi padavin sestavni del. Počasi so se ljudje odpravili v svoje šotore ali domov, ter se pripravili na obetajočo soboto.

Sobota ni dovolila, da bi ljudje cel dan samo čakali na koncert –zanje je bilo pripravljenih obilo dejavnosti, ki so zapolnjevala celoten dan. Tako so se pomerili v prav posebnem nogometu, s prav posebno žogo, v obliki logotipa GorA RockA. Prav tako so se veselo spuščali po spolzki foliji in se trudili, da jih bo poneslo čim dlje. Nasmejani obrazi pa so bili še bolj nasmejani, ko se je na odru pojavilo Kulturno umetniško društvo Strila z jasnga.

Tako je dan hitro minil, oder pa je ponovno odprla skupina Low Peak Charlie. Sledili so jim Pomorac, Obidil, Stranci in Banditi. Odrska tla so že pošteno pekla, prav tako tla pod razgretim občinstvom, katero je navdušeno pričakalo nastop skupine Bohem. Po Šentviški Planoti so se razlegali zvoki kitar, bobnov, ter glasno sodelovanje občinstva v petju. To se je še naprej nadaljevalo, na oder je stopila skupina Šank Rock in tla pod skakajočim občinstvom so bila prepuščena na milost in nemilost. Ravnodušne jih ni pustila tudi skupina Iron median, cover band skupine Iron maiden. Kot zadnji so nastopili Instinkt, in GorA RockA glasbena pravljica je bila s tem zaključena. Vendar le na glasbenem področju. Žur se je nadaljeval, dobre volje je bilo na pretek.

Naslednji dan se je festival počasi pomikal h koncu – šotori so se ponovno zložili, prizorišče se je počasi praznilo, ljudje pa so odhajali domov navdušeni, z vednostjo, da se še vrnejo.

Celoten izkupiček Gore Rocka 2009 je bil tokrat namenjen obnovi šolske telovadnice na Šentviški Gori.

 

GORA ROCKA 2008

Gora Rocka 2008 je potekala v katastrofalnih razmerah, saj nas je dež dobesedno zalival že dva meseca prej in kot pika na i, pa je bil še nogometni turnir, ki je potekal en teden prej na istem prizorišču kot Gora Rocka. Lahko si predstavljate kakšno je bilo travnato igrišče – definitivno bi prekašali rock otočec, v količini blata seveda. Organizatorji smo se še par dni pred koncertom trudili na vso moč in kljub marsikateri neprespani noči nam žal ni uspelo organizirati koncerta na vsakoletnem prizorišču. Odločili smo se, da prestavimo lokacijo koncerta na Šentviško Goro, kjer je asfaltirano igrišče, kjer izdatna voda poslana iz neba vsaj prej odteče in tudi zemeljske zadeve se ne lepijo na superge J. Vložili smo res ogromno truda, da smo praktično par dni pred koncertom prestavili oder in seveda tudi vso ostalo opremo na drugo lokacijo – nenormalno naporno, ampak smo zdržali.

Na dan koncerta nas je spet cel dan zalivalo, ampak umika ni bilo več. Vsi premočeni smo cel dan pripravljali razne detajle na prizorišču in nemočno strmeli v nebo – in glej ga zlomka, okrog 21:00 ure zvečer je dež ponehal (1:0 za naše J). Ves trud preteklih dni je bil poplačan, saj se je koncerta kljub slabemu vremenu udeležilo preko tisoč obiskovalcev, ki so uživali ob rockovskih zvokih naslednjih skupin: Pomorac, Hill Billies, Not Yet in seveda zvezdniki večera Big foot mama, ki so obljubili, da se naslednje leto vrnejo, če jih bomo povabili. Upamo, da so bili obiskovalci zadovoljni, najbolje pa bomo to vedeli, če bodo vpisali svoj komentar in morebiti tudi kaj dodali na temo - kako bi lahko GorA Rocka 2009 še izboljšali.

Še enkrat pa hvala vsem izvajalcem, tehnikom in seveda našim sponzorjem Gora Rocka 2008.

 

GORA ROCKA 2007

Zablujena generacija je definitivno razgrela občinstvo, katerega je na delovno temperaturo ogrela že skupina The drinkers. Poleg omenjenih band-ov so na gorarocka »07« igrali še Pain in the ass in Vaška Subkultura.

Koncert je bil prvič v julijskem terminu, kar pa ni bila najboljša odločitev.

 

GORA ROCKA 2006

Na "Gora Rocka 2006" je bil glavni Pero Lovšin s predskupinami Navarra, Rodoljubac in Day Out. Koncert je kljub slabemu vremenu uspel, sicer z nekoliko manj obiskovalci, kot prejšnje leto, pa vendarle se je izšlo.

 

GORA ROCKA 2005

Prvo leto so se na odru predstavili z novim albumom »5ing« Big Foot Mama, poleg njih pa so igrale še naslednje skupine: Day Out in Lunapark. Koncert je bil mega, bilo je veliko obiskovalcev, kar je bil zagon in motivacija za pripravo "Gora Rocka 2006".

Sponzorji

Podjetja in posamezniki, ki nam pomagajo pri izvedbi festivala. Hvala!

Kontakt

Pokličite nas, pišite nam. Stopite v stik z nami.

ŠD Šentviška Gora

Prapetno Brdo 17C
5283 Slap ob Idrijci
Slovenija

Matična številka: 1130030000
Davčna številka: SI22315993

Telefon

Vodja festivala:
Jernej Kenda: 041 498 172

Stik z mediji:
Nicolas Vanek: 031 456 852